רשלנות רפואית – מסבירים את הדברים, תכל'ס


רשלנות רפואית בלידה או בכל מצב רפואי אחר מביאה אותנו למצב בו אנחנו רגישים, פגיעים ולעיתים גם לא סומכים במהירות על אנשים, בעיקר אנשי מקצוע. בדיוק במקום הזה נכנסים עורכי דין המתמחים ברשלנות רפואית, בשביל להקל עלינו את ההתמודדות והתחושה שאנחנו צריכים להוכיח שנפגענו. אבל בשביל שלא נרגיש שלגמרי מדברים איתנו בשפה שאנחנו לא מבינים, כדאי להכיר כמה מונחים בתחום:

קשר סיבתי: מבחן הקיים בכל תביעה של רשלנות רפואית, בין אם רשלנות רפואית בניתוח או באבחון. על התובע להוכיח קשר של סיבה ותוצאה בין הטיפול הרפואי הכולל לבין הפגיעה בגינה הוא תובע את הרופא המטפל.

הקטנת הנזק: במילים פשוטות – אם אנחנו תובעים תביעה של רשלנות רפואית ולא מוכיחים את הניסיון שלנו לתקן את הנזק בדרכים כאלו ואחרות, כמו שיקום או חזרה לשגרה, העניין לא ישרת אותנו כשהוא יגיע לפתחו של בית המשפט. בית המשפט מצפה שנקטין את הנזק בנקיטת אמצעים סבירים. מהם אמצעים סבירים? בית המשפט בוחן כל מקרה לגופו במקרה זה.

נזק נפשימדובר בפגיעה שאינה יורדת בחומרתה מפגיעה פיזית. נזק נפשי יכול להיות תסמונת פוסט טראומטית שנגרמת מעצם הפגיעה הפיזית או מהמאורע הטראומטי של הרשלנות. גם נזק נפשי נדרש להוכחה של התובע ונבחן בקפידה על ידי מומחים של בית המשפט.

התיישנות: תביעות רשלנות רפואית יש להגיש עד שבע שנים מיום התאונה, אחרת הרשלנות מוגדרת ככזו שחלה עליה התיישנות. במקרים כאלו מומלץ וחובה להתייעץ עם עורכי דין רשלנות רפואית, משום שאלו יידעו איך להתמודד עם סוגיה זו למול בית המשפט.

רשלנות רפואית בלידה: אינה מתמקדת רק באירוע הלידה עצמו, אלא בתהליך כולו, כולל תהליך ההיריון כולו, הבדיקות הרפואיות, חדר הלידה, הלידה עצמה והטיפול ברך וביולדת לאחריה. דוגמא לכך היא רשלנות במהלך תהליך ההיריון שגורמת ללידת ילד הסובל ממומים מסוימים – בית המשפט מכנה מצב זה "הולדה בעוולה" וזוהי רשלנות רפואית לשמה.
 
מעוניינים בעורך דין רשלנות רפואית? השאירו את הפרטים שלכם ויחזרו אליכם בהקדם

אשם תורם: הנתבע יכול לטעון שלתובע יש אחריות על הנזקים שנגרמו לו – מצב זה מוגדר כאשם תורם. במצב כזה בו מוכחת הרשלנות, ינוקו מתוך הפיצויים אחוזים מסוימים המכונים אחוזי אשם תורם ואת ההפרש הוא יקבל מהנתבע.
 
הטבות ביטוח לאומי בעקבות רשלנות רפואית: בעקבות מצבים של רשלנות רפואית נקבעים אחוזי נכות למול ביטוח לאומי. ביחס לאחוזי הנכות הללו זכאי הנפגע מהרשלנות לקבל קצבה, הטבה או גמלאות מהמוסד לביטוח לאומי. חשוב לדעת זאת ולדרוש את המגיע לכם.
 
אובדן השתכרות: היבט מוכר בתביעות רשלנות רפואית. התביעה דורשת השתתפות כלכלית מסוימת, משום שלטענתה התובע איבד את כושר ההשתכרות שלו לזמן מה או לצמיתות ולכן יזדקק לתמיכה כלכלית שתפצה אותו על הימים הללו או על אובדן יכולתו לעבוד בעתיד.
 
אחריות שילוחית: כשרופא או אדם האמון על הטיפול הרפואי של התובע גורם נזק בגלל התרשלות, אחריות הפיצוי יכולה להיות מוטלת עליו והן על המוסד בו התובע טופל, בשל אחריותו השילוחית של המוסד. כך לדוגמא, כשמדובר בתביעת רשלנות רפואית בניתוח, המקום בו בוצע הניתוח הוא בעל האחריות השילוחית כלפי התובע.
 
"הדבר מדבר בעד עצמו": מצבים מיוחדים בהם בית המשפט קובע שנטל ההוכחה עובר מהתובע לנתבע, ועל הנתבע להוכיח שלא התרשל, ולא רשלנותו היא שגרמה לנזק, בהתאם לתנאים הקבועים בחוק.
 
וטיפ לסיום: עורכי דין רשלנות רפואית ישימו אתכם, הנפגעים, במקום הראשון והחשוב ביותר. לכן, מומלץ למצוא עורך דין שאתם סומכים עליו לחלוטין, להעביר לו את כל שהוא ידרוש, והוא יניע את התהליך עבורכם, מבלי שאתם תצטרכו לשבור את הראש מה בדיוק מנסים להגיד לכם, ואיך מתמודדים עם השאלות והדרישות של בית המשפט