רשלנות רפואית בשיניים – כל מה שיכול לקרות

עם הגעתנו לכסא המטופלים במרפאת השיניים, רובנו חוששים מכך שנצטרך לחוות כאבים או חוסר נוחות במהלך הטיפול. עבור חלק מהמטופלים התחושה הזו לא מלווה בחשש מפני הלא נודע, אלא מבוססת על חווית אימים שעברו על כסא זה בדיוק. כיצד מזהים רשלנות רפואית מצד רופא השיניים? ומה עושים במצב כזה? במאמר הבא ננסה לענות על חלק מהשאלות הללו.

מהי רשלנות בעת טיפול שיניים?

לפני שנבין מה עושים במקרים שבהם התגלתה רשלנות, חשוב שנזכור כפי שציינו במאמרים קודמים אודות רשלנות רפואית בניתוח או במקרים אחרים, רשלנות רפואית נגרמת במצב בו הרופא פעל באופן לא סביר , רשלני ולא זהיר. או במילים אחרות לא כפי שרופא סביר אמור לפעול.

רשלנות בעת מתן טיפול שיניים יכולה להתבטא בטיפול כושל או במקרים קיצוניים יותר שבהם נגרם נזק ממשי ללסת או לאיברי גוף אחרים בעקבות הטיפול.
רשלנות רפואית נגרמת באשמת רופאי שיניים, שלא נוהגים לפי הפרוטוקול, לא נוהגים באמצעי הזהירות הדרושים ובמקרים חריפים יותר- מוסרים מידע שגוי או לא מדוייק ללקוח במטרה לשכנע אותו להסכים לטיפולים נוספים שאין בהם צורך.

מאחר שבמהלך טיפול השיניים, אנו נדרשים לבטוח את בריאות הפה שלנו בידיו של רופא השיניים, פעמים רבות אנחנו נוטים לסמוך על מה שמובטח או נדרש מאיתנו, מבלי לבחון מה עומד מאחורי אמירות או דרישות אלו.
 
בארה"ב נרשמו רק במהלך 12 השנים האחרונות מאות מקרים מתועדים של רשלנות בזמן טיפול שיניים, שנגרמו באשמתו של הרופא המטפל. חלק מהמקרים הללו הסתיימו באשפוז ממושך בבית החולים וקומץ מהם אפילו הסתיימו במוות
 
כיצד מונעים רשלנות רפואית?

רפואת שיניים היא ענף מתקדם מאוד ומידע לגביו זמין לקהל הרחב. לכן, מומלץ להקדים תרופה למכה ולחפש מידע זמין באינטרנט לגבי סוג הטיפול אותו אתם מתעתדים לעבור.

חשוב להגיע לכל טיפול מוכנים, גם לטיפולי שיניים שנראים לכאורה שגרתיים לחלוטין כמו סתימה או עקירת שן. תופתעו לגלות כמה מקרי רשלנות תועדו דווקא במסגרת טיפולי שיניים פשוטים שכל אחד עובר במהלך חייו.

להלן דוגמא למקרה שבו ידע היה עשוי לחסוך עוגמת נפש רבה: רופא שיניים הציע למטופלת שלו לעבור טיפולים משקמים מפרכים במשך 18 חודשים ובעלות של 50,000 ש"ח, בידיעה שהטיפולים הללו יחזיקו מעמד כמה שנים ספורות בלבד. הרופא בחר שלא להציג בפני המטופלת אלטרנטיבה אחרת, זולה משמעותית, אשר יכלה לשרת אותה במשך תקופה ארוכה יחסית. אילו המטופלת הייתה חוקרת על מצבה הרפואי באינטרנט, סביר להניח שהיא הייתה מגלה את האלטרנטיבה בעצמה ומעלה זאת בפני הרופא המטפל. חשוב לציין כי למטופלת לא נמסר שהאפשרות שבה בחרה תתאים ל-3-4 שנים בלבד.

מה עושים במקרה של רשלנות רפואית?

אם נתקלתם במקרה של רשלנות רפואית, דעו שאתם לא היחידים. למעשה, רשלנות בתחום כמו רפואת שיניים נפוצה במיוחד. פעמים רבות לא ניתן לזהות את הרשלנות תוך כדי הטיפול, על אף כל אמצעי הזהירות שבהם תנקטו, אלא אתם עשויים לגלות זאת רק בדיעבד.

בארץ ניתן למצוא כיום סוללה של עורכי דין רשלנות רפואית שמתמחים בתביעות בתחום של רשלנות רפואית בשיניים.  בנוסף, ניתן לאתר בקלות רופאי שיניים שתפקידם להעניק חוות דעת שניה במקרה שבו עלה חשד לרשלנות רפואית. חוות דעת כזו משחקת תפקיד חשוב בבית המשפט, בעת הגשת התביעה נגד רופא השיניים הנאשם.

אל תשנו את דעתכם על המערכת כולה

על אף שמפחיד לחשוב שביקורנו הבא אצל רופא השיניים עלול להסתיים באסון, חשוב לזכור כי מקרי הרשלנות הרפואית הם נדירים יחסית, וכי הרוב המוחץ של טיפולי השיניים מתנהלים בזהירות רבה ומסתיימים בהצלחה. יש המחמירים שמעדיפים להשתמש בביטוח בריאות פרטי על מנת לשכור את שירותיו של רופא שיניים בכיר יותר מהמוצע בקופות החולים בכלליות, אך אין זה מבטיח דבר. כך או כך, חשוב לגלות חשדנות כלפי התנהגויות חריגות של רופאי שיניים, זה נכון, אבל אסור שהחשש מפני רשלנות יגרום לכם להימנע מביקור נחוץ אצל רופא שיניים או ישנה את דעתם לגבי רפואת השיניים כולה.

לקראת פגישת הייעוץ עם רופא שיניים שתפקידו להעניק חוות דעת משפטית, מומלץ להביא את כל המידע הרפואי הרלוונטי לטיפול, הכולל צילומי רנטגן של השיניים וקבלות שהוציא הרופא שחשוד ברשלנות.

עברתם חוויה לא נעימה של רשלנות רפואית בעת טיפול שיניים? תשאירו פרטים ואנחנו נדאג שיחזרו אליכם ממשרדי עורכי דין מובילים בתחום