רשלנות רפואית – המספרים האמיתיים

מחקר שנערך בעשור הראשון של שנות האלפיים מגלה, שחלה עלייה של 150 אחוז בסכום ההוצאה הציבורית עקב מקרים של רשלנות רפואית כנגד רופאים בתחומים שונים. המחקר מוכיח שההעלייה חלה לא רק בגלל עלייה במקרי הרשלנות, אלא גם בגלל שינוי בתודעה הציבורית וכן בפסקות של בתי משפט בנושא.

כיום אנחנו מודעים יותר מאשר בעבר לתופעות של רשלנות רפואית מצד רופאים נגדנו, הרבה בזכות התקשורת שמעודדת חשיפה שכזו, הבנה טובה יותר של הטיפול הרפואי אותו אנו אמורים לעבור, וכן מידע רב יותר בנושא שמגיע אלינו בדרכים שונות, כגון עיתונות, טלוויזיה, אינטרנט ועוד.

אך לא רק אנחנו שינינו את המצב, למזלנו השינוי בכל הקשור לרשלנות רפואית,  רשלנות רפואית בלידה, רשלנות רפואית בניתוח או בכל סיטואציה אחרת, נובע גם מהתייחסות שונה של בתי משפט. כיום שופטים נוטלים להטיל הרבה יותר אחריות על רופאים ועל מוסדות רפואיים. בין היתר זה נובע מכך שהנתבע צריך להוכיח שלא היתה רשלנות רפואית מצידו, זה הביא לגידול עצום הן בתביעות והן בפיצויים שנדרש הרופא והמוסד אותו הוא מייצג לשלם.

מתי תפנו לבית משפט 

למעשה אין חריגים בנושא, וניתן למצוא מקרי רשלנות לצערנו בכל סיטואציה רפואית, כך אנחנו יכולים למצוא מקרים של רשלנות רפואית בהריון או בלידה, רשלנות רפואית בניתוח או בטיפול שגרתי, ואפילו בטיפולים שיגרתיים ובתהליכי אבחון שונים.

על פי החוק בישראל, רשלנות רפואית מוגדרת כהליך בו הרופא נוהג בחוסר זהירות כלפי המטופל שלו (מתן טיפול לא נכון או היעדר טיפול כלל) או שלא זיהה את מידת הנזק שיכול היה לגרום למטופל. את ההחלטה אם נגרמה רשלנות בעת הטיפול, מקבלים באמצעות השוואה לאופן בו היה פועל רופא סביר. כלומר, לא מספיק להוכיח שנגרם נזק או יכול היה להיגרם נזק, אלא גם שהתקבלה החלטה לא סבירה של הרופא.

חשוב להדגיש עוד נקודה אחת, לא מספיק להוכיח שנגרמה רשלנות אלא גם שנגרם נזק,והגדרה של נזק היא אי שיפור במצב או התדרדרות במצבו של החולה.

טעות או רשלנות, מה ההבדל

אחת השאלות הקשות שעל השופטים להכריע בה היא, האם הנזק נגרם כתוצאה ממעשה רשלני או כתוצאה מטעות של הרופא. לרוב הרופא והמוסד שמייצג אותו ינסו להוכיח שאם נגרם נזק הרי שהוא נגרם כתוצאה מטעות שנעשתה בתום לב או הנחה לא נכונה, דבר שלצערנו יכול להתבצע בכל הליך רפואי, מצד שני אנחנו ננסה להוכיח שלא נעשתה כאן טעות אלא שיקול דעת מוטעה באופן קיצוני או יתרה מזו פעולה רשלנית של הרופא, שרופא סביר לא אמור לבצע. למשל מתן תרופות לא נכונות, אי שליחה לצילום, אי היענות למצב קיצוני ועוד.

אם גם אתם נתקלתם ברשלנות רפואית, אל תהססו לפנות אל עורכי דין רשלנות רפואית, הם ישמחו לעזור לכם להוכיח את הרשלנות. אומנם מדובר בדרך ארוכה, ונכון שמולכם עומד רופא עם כוח רב (במיוחד כאשר מדובר ברופא שעובד תחת מוסד רפואי גדול), אך לצידכם עומדים שלוש דברים, האמת, עורך דין שמתמחה בתחום והידיעה שגם הרופא לא רוצה להיכנס לסבך הזה של תביעות רשלנות רפואית.

בסופו של דבר תביעה כזו פוגעת בשמו, בכיסו, ובזמנו.

אם נתקלתם ברשלנות רפואית אתם מוזמנים להשאיר פרטים ואנחנו נדאג שעורכי דין מהרמה הגבוהה ביותר יפנו אליהם בהקדם כדי לעמוד לצידכם בבית המשפט