מנתחים את הרשלנות הרפואית

רשלנות רפואית בניתוח יכולה לשבש מהלכי חיים שלמים. אנחנו נכנסים לניתוח קטן, אפילו קוסמטי, ויוצאים ממנו, שלא נדע, עם בעיה רפואית אחרת. אמנם לא כל טעות היא רשלנות, וישנן בעיות שעלולות להיגרם בניתוחים שונים, כפי שמציגים לנו את תופעות הלוואי האפשריות בטפסים שאנו חותמים עליהם עוד לפני הניתוח.


מהי רשלנות רפואית בניתוח?

מתוך ניסיון של שנים, בתי המשפט בישראל מבחינים בין שלושה סוגי רשלנות רפואית: התרשלות בטיפול הרפואי עצמו, התרשלות הנובעת מהיעדר הסכמה מדעת ופגיעה באוטונומיה. מצבים אלו יכולים לקרות במקביל או בנפרד, כאשר כל אחד מהם עלול להביא למצב משפטי אחר, בו מומלץ להתמודד עם עורכי דין רשלנות רפואית.

מעוניינים לבחון מצב של רשלנות רפואית בניתוח? השאירו פרטים ויחזרו אליכם בהקדם

כאשר בית המשפט נדרש לבחינת מצב של רשלנות רפואית בניתוח, כמו למשל רשלנות רפואית בלידה קיסרית, לדוגמא, נבחנים מספר היבטים, בשביל להכריע היכן התרחשה הרשלנות. בית המשפט יבחן האם:

  • המטופל קיבל את כל המידע אודות הסיכונים הכרוכים בניתוח
  • הוצעו אלטרנטיבות עם סיכונים פחותים או אחרים
  • נפגעה האוטונומיה של המטופל
  • הייתה רשלנות בעצם הטיפול עצמו, כמו מצב של חוסר מיומנות של הרופא בביוצע ההליך


לא על האזמל לבדו

רשלנות רפואית בניתוח מגדירה, למעשה, את כלל ההליך הניתוחי – כולל שלב טרום הניתוח. רשלנות רפואית שכזו יכולה להתרחש במקרים של ניתוחים כירורגיים שונים, ניתוחי לידה, ניתוח שיניים כירורגי ואף ניתוחים קוסמטיים. באלו האחרונים, בהם המטופל הוא זה שפונה לרוב לביצוע הניתוח, יידרש המטופל להוכיח רשלנות רפואית ממשית בטיפול עצמו וכן תוצאה של נזק ממשי.

הסיבה לכך היא שניתוחים אילו אינם מוגדרים כנחוצים וחיוניים מבחינה רפואית, ולכן יש להוכיח בהם את הפגיעה והרשלנות באופן ממשי. אם זאת, אין העניין מקל על המנתח את הצורך להזהיר ולהכין את המטופל לתופעות לוואי וסיכונים אפשריים, והמטופל יכול להוכיח שלא הוכן כראוי לניתוח.

דעו לכם, במקרים של תביעות רשלנות רפואית בניתוח נטל ההוכחה הוא על התובע: עליכם להוכיח את פגיעתכם ואת הקשר. לכן, שמרו כל מסמך רפואי והתייעצו באיש מקצוע, בשביל לא לעמוד חסרי אונים למול מערכת מאיימת ומנוסה